Pénz- és tőkepiac

Felpöröghet a kiberbiztonság

Ha a jelenlegi momentum kitart a korrekcióban, akár a 90 eurós szintek is célkeresztbe kerülhetnek – véli Grébel Szabolcs, a KBC Equitas junior elemzője.

Érdekes lehetőségeket találhatunk az európai IT-vállalatok piacán, amely az elmúlt időszakban meglehetősen alulteljesítő volt az egyébként is gyengélkedő európai piacokon belül. A francia Atos IT-cég részvénye 2018-ban a 130 eurós csúcsokról egészen 70 euróig zuhant. A lejtmenetben jókora réseket is hagyott maga mögött az árfolyam, a napokban viszont mintha a fordulat jeleit mutatná a

A 65 eurós támasz meg tudta állítani az esést, és innen pár hónapos oldalazás után felfelé indult meg az árfolyam, amely előbb a 70 eurós szintnél tartózkodó 50 napos mozgóátlagon, majd a 80 eurós ellenállásszinten lendült túl. Tavaly ősz óta 80 és 90 euró között egy jelentős rés tátong a grafikonon, amelynek betöltését most megkezdte az árfolyam. Ha a jelenlegi momentum kitart a korrekcióban, akár a 90 eurós szintek is célkeresztbe kerülhetnek.

Az elemzői konszenzus azt mutatja, hogy van tér a növekedésre, a részvényre vonatkozó célárak 90 euró felett alakulnak, így a külföldi elemzőházak ajánlásai is inkább optimisták az Atos jövőjével kapcsolatban. Az értékeltségi mutatók szerint 4,8 körüli P/E-rátán forognak a papírok, ami historikusan alacsonynak mondható, a vállalat bevételeiben, illetve EPS-szintjében pedig kisebb növekedés várható a következő években is.

Az Atos széles körű megoldásokkal rendelkezik a mesterséges intelligencia, a kiberbiztonság, szerverek és adatközpontok, a dolgok internete és az ipar 4.0 területén, ezzel különböző iparágakban tevékenykedő vállalatokat ki tud szolgálni a bankszektoron, az egészségügyön,az autóiparon át egészen a kormányzati és a katonai szervekig. Az Atos főként Európában nyújt szolgáltatásokat, azon belül is az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország adja a bevételeinek döntő hányadát. Globálisan a szolgáltatók között a Gartner elemzőház szerint is a vezető adatközpont-szolgáltatók közé tartozik. Összességében egy érdekes sztori alakulhat ki a részvény körül, és a mostani értékeltségi szinteken vonzó lehet az Atos.

Atos kiberbiztonság
Kapcsolódó cikkek