Pénz- és tőkepiac

Intelligens választás a Tableau

A cég olyan partnerekkel dolgozik, mint a J. P. Morgan, a Pfizer, a Lufthansa és a Southwest Airlines.

Napról napra egyre több adat feldolgozására kényszerülnek a vállalatok, az információhalmaz elemzésére és megjelenítésére pedig egyre több szoftvergyártó készít programokat, köztük a Tableau Software. Az üzleti intelligencia térnyerésével egyre biztatóbb jövő előtt áll a cég, amely olyan partnerekkel dolgozik, mint a J. P. Morgan, a Pfizer, a Lufthansa és a Southwest Airlines.

Fotó: Shutterstock

Az elemzőházak pozitívan ítélik meg a részvényt, a 12 havi célárak átlaga 135 dollár, ami a jelenlegi árfolyamnál 7 százalékkal magasabb. A menedzsment 12 százalékos nettó profitmarzsra számít 2019-ben. A jövőben még ez is elég alacsony, 1,7 dollár körüli EPS-t vetít előre, ám ha fennmarad a jelenlegi növekedés, néhány éven belül a bevételek duplázódásával lehet számolni.

Fundamentális szempontból nem olcsó részvényről van szó, de a szegmens is viszonylag friss, és a mesterséges intelligencia, valamint az adatbányászat egyre több vállalatnál jut szerephez a döntéshozatalnál. Ebből a trendből azért jelentősen profitálhat a Tableau, amelynél azonban a lehetséges magasabb kockázatot is figyelembe kell venni. A meredeken emelkedő trendben most fontos támaszszintek állították meg az esést.

Technikai szempontból inkább rövid távú fordulat valószínűsíthető, a hosszabb távú trend egy nagyobb, 10 százalék körüli korrekció esetén sem sérülne érdemben.

Arra érdemes figyelni, hogy a volatilitás egy kis kapitalizációjú, technológiai papírnál elég magas. A 120 dolláros szint korábban is támaszként szolgált az árfolyamnak, és most is megállította az esést. Technikailag a 135 dolláros szint van elérhető közelségben, amely egyúttal történelmi csúcs is az árfolyamnak.

Az emelkedő trend 2017 óta töretlen, és az 50 napos mozgóátlag körüli szintekről (122 dollárnál) eddig pattanni tudott az árfolyam. Ha ezt mégis letörné az árfolyam, a kétszáz napos mozgóátlag 112-115 dollár körül még mindig erős támaszt nyújthat. A technikai indikátorokat figyelve szintén rövid távú vételi jelzéseket kaphatunk.

STRATÉGIA adatfeldolgozás Tableau Software Tableau
Kapcsolódó cikkek