Pénz- és tőkepiac

NHB: indul a végelszámolás

A cégbíróság elrendelte az NHB Bank végelszámolását – a hitelezők május 19-ig jelenthetik be igényeiket. Az OBA pénteken kezdi a betétesek kártalanítását, a befektetési szolgáltatást igénybe vevők minden követelésüket megkapják.

A Fővárosi Törvényszék Cégbírósága közzétette az NHB Bank végelszámolásáról szóló végzését. A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN) tájékoztatása szerint a bank hitelezőinek igénybejelentésére rendelkezésre álló hatvannapos határidő ezáltal megkezdődött, az érintetteknek legkésőbb 2019. május 19-ig kell postára adniuk az igénybejelentést, amelynek formanyomtatványai a PSFN honlapján elérhetők.

Fotó: VG/Kallus György

A törvények értelmében a végelszámoló a hitelezői igénybejelentési határidő elteltét követő 15 napon belül a követelésekről jegyzéket készít, ebben külön kimutatja az elismert és a vitatott hitelezői igényeket, a hitelezők követelésük minősítéséről a hitelezői igénybejelentési határidő elteltét követő 45 napon belül kapnak tájékoztatást.

Az igényjogosultak között jó eséllyel ott lesz az állam is, hiszen az NHB Bank a bankkártya-elfogadó terminálok (POS) telepítési programjának első körében 3000 automata kiskereskedőkhöz történő kihelyezését vállalta, ám azóta nem tudni arról, hogy akár egyetlen készülék kihelyezése megtörtént-e (a pénzintézet erről lapunk többszöri megkeresésére sem adott tájékoztatást).

A teljes cikk a Világgazdaság pénteki számában olvasható

OBA NHB kártalanítás
Kapcsolódó cikkek