Pénz- és tőkepiac

Megmérkőzik a Benetton a Generali riválisaival

Az olasz ruhaipari vállalat mindenképpen olasz kézben tartaná a Generalit.

A Benetton család mindenképpen olasz kézben tartaná a Generalit, és ha kell, tovább növeli részvénycsomagját Európa harmadik legnagyobb biztosítójában – közölte hétfőn Luciano Benetton a La Repubblica című olasz napilappal. Ő az egyik alapítója a Benetton-birodalomnak, amely az emblematikus ruhaipari vállalattól az építőipari Atlantia csoporton keresztül az olasz benzinkutak melletti cateringszolgáltatókat üzemeltető Autogrillig számos érdekeltséget tart a portfóliójában.

A szintén a család tulajdonában álló Edizione Holding két olasz nagyvállalkozóval együtt a közelmúltban már növelte részedését a Generaliban, hogy megakadályozzák a francia Axa és a svájci Zürich biztosító tulajdonszerzését – írja a Reuters.

Forrás: AFP

A Benetton családdal összehangoltan fellépő – az elsősorban az építőiparban tevékenykedő Caltagirone konszernt irányító – Gaetano Caltagirone és a lencse- és szemüveggyártásban világelső Luxottica vállalat alapító-tulajdonosaként ismert Leonardo Del Vecchio is további vásárlásokat tervez. Sajtóhírek szerint

az olasz kormány is rendezné kapcsolatait a Benettonnal, mivel a családi cég számottevő segítséget nyújtott a veszteséges Alitalia megmentéséhez.

A viszony akkor romlott meg a kormánykoalíció és a Benetton között, amikor 43 ember halálát okozva összeomlott az Atlantia egyik részlege által karbantartott genovai autópályahíd.

A teljes cikk a Világgazdaság keddi számában olvasható

Generali benetton
Kapcsolódó cikkek