Pénz- és tőkepiac

Az Opus is reagált a CIG EMABIT-et érintő visszaélésekre

A CIG-ben lévő befektetés nem az Opus Global stratégiai befektetéseinek része – közölte a tőzsdei cég.

Az Opus Global Nyrt. a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. (CIG) CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. leányvállalatát érintő (EMABIT) visszaélések nagyságának, és annak következményének hatásai miatt, tekintettel arra, hogy az Opus Global CIG-ben lévő befektetésére az alábbi tájékoztatással szolgál a befektetőknek:

a nem az Opus Global stratégiai befektetéseinek része, illetőleg az esetleges EMABIT-ban felmerülő és pótlólagos forrásokat igénylő probléma csak áttételesen és elhanyagolható mértékben érintheti az Opus Globalt.

Az MNB felfüggesztette a CIG EMABIT olaszországi kezesi és garanciatermékeinek forgalmazását

Az intézkedés célja az ezen állománnyal kapcsolatos jövőbeni esetleges kockázatok mérséklése.

„Így amennyiben az a helyzet áll elő, amely alapján az EMABIT, vagy a CIG tőkepótlásának szükségessége merülhet fel, a az Opus Global kijelenti, hogy a befektetés kapcsán nem kíván és nem fog semmilyen helyzet esetében sem közvetlenül sem közvetett módon pótlólagos tőkebefektetéssel vagy más egyéb pénzügyi segítséggel (tőkejuttatással) élni és ilyen

vonatkozásában sem szerződéses sem egyéb kötelezettsége sem áll fenn” – közölte a BÉT honlapján az Opus Global.

Fotó: Kallus György

Kijelentette azt is, hogy a befektetés csak elhanyagolható mértékben változtatja meg az Opus Global vagyoni helyzetének kilátásait és a várható diverzifikációt.

cíg tőzsde Opus
Kapcsolódó cikkek