BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős éveket tudhatnak maguk mögött az egészségbiztosítók

Az egészségbiztosítási piac az elmúlt néhány évben jelentős növekedésen ment keresztül.

Az egészségbiztosítási piac az elmúlt néhány évben jelentős növekedésen ment keresztül

– mondta Zsolnai Gábor, az Union Biztosító egészségbiztosítási vezetője a Világgazdaság „Megtakarítási trendek – Felelősen a jövőnkről!” című konferenciáján. Évi 20-30 százalékos növekedések jellemezték az ágazatot 2012 óta.

Ugyanakkor az életbelépő adóváltozások miatt a növekedés üteme idén csökkenni fog, de Zsolnai Gábor szerint összességében növekedés várható a piactól.

Jelenleg három nagyobb portfólióval rendelkező cég van: a Medicover, az Union és a Generali, illetve vannak még az úgynevezett „követők”, mint például az Aegon, a Uniqa, az Allianz, a CIG vagy a Groupama.

Zsolnai Gábor a Világgazdaság konferenciáján
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

 

A nagyvállalatok továbbra is egy jó juttatáselemként kezelik az egészségbiztosításokat, ugyanis a többi cafeteria elemet is jelentős adóterhekkel sújtották – fogalmazott az Union Biztosító egészségbiztosítási vezetője. Elmondta, hogy együttműködnek, versenyeznek a piac többi szereplőivel, ráadásul az egészségügyi szolgáltatóknak is vannak már olyan szolgáltatásaik, amik már-már egészségbiztosításnak tekinthetők.

Az ügyfél itt nem pénzt kap, hanem ellátják, a biztosító pedig fizet az ügyfél helyett.

Vannak, akik azt mondják, hogy „innentől kezdve nem kell betenned a lábad az állami egészségügybe” – ez szerinte nem fedi a valóságot, hiszen rohamkocsit sem küldenek a magáncégek, az intenzív ellátásról nem is beszélve. Vannak részleges biztosítási fedezetet nyújtó ellátások: viszonylag kicsi összegért nyújtanak viszonylag kicsi fedezetet.

Az elmúlt két évben körülbelül 30 százalékkal nőttek az árak – mondta, hozzátéve, hogy az ellátások drágulása a biztosítási díjakat is húzza magával.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.