Pénz- és tőkepiac

Meglepte az elemzőket a Microsoft

A vártnál nagyobb bevétel mellett a vártnál nagyobb nyereséget termelt a Microsoft 2020-as pénzügyi évének első negyedévében.

Az amerikai elektronikai óriásvállalat a szerdai tőzsdezárás után közzétett gyorsjelentés adatai szerint a szeptember 30-án véget ért három hónapban 33 milliárd 55 millió dollár bevételre tett szert, ami 13,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

A negyedéves adózott eredmény 10 milliárd dollár 678 millió dollár, részvényenként 1,38 dollár lett, míg egy évvel ezelőtt 8,82 milliárd dolláros, részvényenként 1,14 dolláros nyereséget tudott elkönyvelni.

Elemzők 32,23 milliárd dolláros értékesítési árbevétel mellett részvényenként 1,25 dolláros nyereségre számítottak.

Fotó: AFP

A felhőmegoldások-üzletág negyedéves forgalma 27 százalékkal, 10,8 milliárd dollárra nőtt. A Microsoft Azure felhőszolgáltatásának, egy nyílt és rugalmas, nagyvállalati szintű felhőalapú számítási platformnak a bevétele 59 százalékkal ugrott meg, de így is lassult az ütem az egy évvel korábbi 76 százalékhoz képest, és nem érte el az elemzők által várt 60 százalékot. Ez azt jelzi, hogy a Microsoft leggyorsabban növekvő szolgáltatásában is fokozódik a verseny.

A Microsoft szerdán 0,64 százalékos pluszban, 137,24 dolláron zárta a kereskedést a New York-i tőzsdén, ami 26,96 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi árfolyamot. A csütörtöki nyitás előtt két órával 0,99 százalékos nyereségben forogtak a részvények az elektronikus kereskedésben.

számítástechnika Microsoft
Kapcsolódó cikkek