Pénz- és tőkepiac

Nincs köze az Esthez a Mészáros Csoportnak

A Mészáros Csoportnak nincs köze az Est Media-hoz, és nincs terve az Est Media-val – közölte a Világgazdaság megkeresésére a Csoport kommunikációs igazgatósága. A sajtóban korábban több találgatás is megjelent ezzel kapcsolatban, miután egyes sajtóorgánumok teljesen félreértelmezték az Est Mediában bekövetkezett tulajdonosi változásokat.

Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy húsz százalékra nőtt az Est Mediában Barna Zsolt, az OTP Bank általános vezérigazgató-helyettese és Antal Kadosa Adorján együttes tulajdonrésze.

Ezúttal 3,5-3,5 százalékos részvénycsomagot szereztek meg tőzsdén kívüli ügylet keretében. Ez több mint 9 millió papír megvásárlását jelenti. Korábban már mindkét üzletember 6,5-6,5 százalékos részvénypakettel rendelkezett a vállalatban.

Barna Zsolt és Antal Kadosa Adorján összehangoltan eljáró személynek minősül, a korábban megszerzettekkel együtt már 51,6 millió Est Media-törzsrészvény van a birtokukban, vagyis a 15 százalékos küszöbérték átlépése után elérték a 20 százalékos szintet. Az Est Media két hete ismerte el, hogy a társaság új tulajdonosa, a Delta Systems Kft. ellen NAV-eljárás indult. Akkor zuhant a papír, de kiheverte a sokkot, tegnap már 3 százalékos pluszban járt.

Szabad az út a Delta Csoport és az Est Media tranzakciója előtt

A tranzakció zárását követően az Est Media már Delta Technologies Nyrt. néven folytatja tovább a működését.

 

Kapcsolódó cikkek