Pénz- és tőkepiac

Vegyesen zártak a főbb európai értékpapírpiacok

A befektetőket a megállapodás nélküli „kemény” Brexit növekvő kockázata tette óvatosabbá.

Az európai kereskedési idő végén páneurópai Stoxx Europe 600 0,02 százalék veszteséget, az FTSE EuroFirst 300 index 0,07 százalék emelkedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,04 százalék csökkenést mutatott.

  • Londonban a még nem hivatalos záróadatok alapján 0,38 százalékkal emelkedett az FTSE-100 index,
  • a frankfurti DAX 0,43 százalékkal,
  • a párizsi CAC-40 index pedig 0,02 százalékkal csökkent.
  • A madridi tőzsdeindex 0,11 százalék,
  • a milánói pedig 0,10 százalék emelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést.
  • A veszteséggel indult a kereskedés a piacok többségén, majd nap közben már vegyes árfolyammutatók jellemezték szerte Európában a szerdai tőzsdei kereskedést.

    A befektetőket a megállapodás nélküli „kemény” Brexit növekvő kockázata tette óvatosabbá.

    Az amerikai-kínai kereskedelmi ellentéteket enyhítő és az értékpapírpiacoknak nagy megkönnyebbülést hozó „első fázisú” megállapodással szemben is óvatosabbá váltak a befektetők az egyezmény pontos részleteire várva.

    A Volvo AB részvénye három és fél százalékkal zárt magasabban a stockholmi tőzsdén a japán Isuzu teherautó-gyártóval bejelentett együttműködés, japán leányvállalata, az UD Truck eladása hírére.

    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 621,45 pontos, 1,38 százalékos emelkedéssel zárt szerdán.

    Az olajár szerdán vegyesen alakult, az előző napok emelkedését az amerikai készletek növekedése állította meg. A globális kereslet javulásának a kilátásai azonban kordában tartják az olajár esetleges csökkenésnek a mértékét.

    Az európai kereskedési idő végén a globális kereskedelemben a Brent nyersolaj ára 0,02 százalékkal állt magasabban hordónként 66,11 dolláron, a WTI ára pedig 60,80 dolláron 0,11 százalékkal állt alacsonyabban.

    Az eurót 0,24 százalékkal jegyzik gyengébben, 1,1122 dolláron, az arany spot ára 0,05 százalékkal unciánként 1475,43 dollárra csökkent.

    Brexit részvényindex tőzsde európai kereskedelem
    Kapcsolódó cikkek