Pénz- és tőkepiac

Fizet a biztosító, ha járvány sújtotta helyen törik el az ember lába

Érdemes tájékozódni, hogy és mikor megy az ember, hiszen a biztosítók megtagadhatják a fizetést.

A koronavírus egyre több európai országban is felüti a fejét – ahogy a magyarok által kedvelt Olaszországban is. Ilyenkor érdemes utánanézni, hogy mikor jár biztosítás és mikor nem – hívja fel a figyelmet a Bors.

Az újság utána járt: ha valaki ismerten vírussal fertőzött helyre, például most Milánóba utazik, és nem a betegséggel kapcsolatos kár érte, akkor érvényes a biztosítása.

Fotó: Mairo Cinquetti/NurPhoto

Előfordulhat, hogy valaki a hazatérése után kerül két hétre karanténba – mint az Észak-Olaszországban járt diákcsoport –, és emiatt két hétre kiesik a munkából, akkor az utasbiztosítása alapján nem jár neki kártérítés, – ám ahogy a Bors fogalmaz – de ha érvényes itthoni baleset-bizto­sítása van, akkor annak alap­ján már benyújthat igényt, ha a biztosítása a táppénzre is kiter­jed.

Tehát ha valakinek Veronában eltörik a lába, akkor a biztosítónak fizetnie kell.

Érdemes tudni azonban – jegyzi meg a portál –, hogy az utazási célpont a biztosítás megkötésének időpontja után, illetve a kint tartózkodás alatt vált veszélyes területté, akkor a kezelés költségeit megtérítik.

Ismeretes: az aktuális járványügyi helyzetről az ÁNTSZ honlapján lehet tájékozódni, emellett a konzuliszolgalat.kormany.hu-n lehet tájékozódni arról, hogy mely országokba nem ajánlott valamilyen ok miatt utazni.

járvány karantén ántsz koronavírus biztosító betegség Olaszország Kína Bors biztosítás
Kapcsolódó cikkek