Pénz- és tőkepiac

Az egészségügyi dolgozónak segít a Generali

A biztosító a járvány kitörése óta dolgozik azon, hogy enyhíthesse a járvány hatásait mind ügyfelei, mind az egészségügyi dolgozók számára.

A koronavírus járvány következtében kialakult helyzet alapjaiban formálja át az emberek életvitelét, a felnőtt hazai lakosság fele (52 százalék) egyáltalán nem hagyja el otthonát, azonban számos olyan foglalkozás és hivatás létezik, melyek nem végezhetők otthonról, így komoly kihívás elé állítja a dolgozókat, főként ha ők munka közben saját életüket is kockára teszik. Orvosok, nővérek, háziorvosok, laboránsok, műtősök, mentősök – a sort még hosszan folytathatnánk, a járványhelyzetben ők, az egészségügyi dolgozók a mi hétköznapi hőseink, kezükben van az életünk, egészségünk – írja közleményében a társaság.

A Generali Biztosító új szolgáltatásával most a frontvonalban harcolókat, az igazolható módon a koronavírus fertőzött betegek ellátásában tevékenyen részt vevő egészségügyi dolgozókat szeretné támogatni.

Május 1-jétől július 31-ig minden olyan ügyfelünknek (Generali Biztosító Zrt. és Genertel Biztosító Zrt.), akik a magyar állami egészségügyi rendszerben egészségügyi foglalkozást végeznek és igazolható módon tevékenyen részt vesznek a koronavírus fertőzött betegek ellátásában, ingyenes biztosítási fedezetet nyújtunk koronavírus fertőzés esetére. Az ingyenes biztosítási fedezetben két szolgáltatás érhető el: kórházi napi és haláleseti térítés. A szolgáltatás azon ügyfelekre vonatkozik, akik 2020. május 1-jén és a biztosítási esemény időpontjában élő szerződéssel rendelkeznek, azaz a május 1-je után kötött szerződésekre nem érvényes

- mondta Schaub Erika, a Generali személybiztosításokért felelős igazgatósági tagja.

Fotó: Pixabay

Kórházi napi térítés esetén, ha a biztosított a kórház fertőző betegek részére kijelölt részlegébe kerül, akkor az ott töltött kórházi napokra, de maximum 14 kórházban töltött napra jár a napi biztosítási összeg (10 000 Ft/nap). A térítés teljes mértékét úgy kell meghatározni, hogy a kórházi ápolási napok számát meg kell szorozni a biztosítási összeggel. Az intenzív osztályon történő ellátás napjaira a biztosítási összeg 200 százalékát (20 000 Ft/nap) téríti meg a biztosító.

Haláleseti térítés estén a szolgáltatási összeg 2 millió forint.

„Hisszük, hogy ebben a súlyos járványügyi vészhelyzetben minden apró segítség számít, legyen szó akár anyagi hozzájárulásról, adományozásról, vagy szolgáltatásaink és termékeink a járványügyi helyzethez való alakításáról. Bízunk benne, hogy ezekkel az apró lépésekkel mi is hozzájárulhatunk a vírus elleni küzdelemhez és bebizonyíthatjuk, hogy együtt sikerülhet. Továbbra is azon dolgozunk, hogy élethosszig tartó partnerként a lehető legtöbbet segíthessünk ügyfeleinknek” – tette hozzá Schaub Erika.

egészségügyi dolgozó koronavírus Genreali biztosítás
Kapcsolódó cikkek