BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Banki adatokat akartak kicsalni az MKB ügyfeleitől

A bank kéri ügyfeleit, hogy ne nyissák meg a megtévesztő e-maileket, és töröljék azokat azonnal.

Az MKB Bank ügyfeleit is érintheti egy hekker támadás, írja az Origóra hivatkozva a Figyelő. A portál megjegyzi: az elmúlt időszakban drasztikusan megnövekedett az elektronikus úton történő ügyintézések és az online vásárlások száma, a helyzet számos visszaélésre adhat okot. Ilyenkor megpróbálják átverni az ügyfeleket, banki adatokat szeretnének ellopni a hekkerek, hamis e-mailek és sms-ek segítségével.

Fotó: AFP

Értesülések szerint az MKB Banknál is történt hasonló eset.

A bank arra kéri ügyfeleit, hogy ne nyissák meg a megtévesztő e-maileket, ne kattintsanak a megadott linkekre és semmiféleképp ne adják ki másoknak személyes adataikat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a csalók által küldött e-maileket lehetőség szerint azonnal töröljék.

Továbbá azt javasolják, hogy az MKB NetBANKár szolgáltatást ügyfeleik minden alkalommal a bank hivatalos honlapjáról nyissák meg, megelőzve ezzel az adathasználatot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.