Pénz- és tőkepiac

Rövidített a kockázatkizárási időn az NN Biztosító

Egyedülálló és a koronavírussal kezelt betegek számára komoly segítséget jelentő módosítást jelentett be az NN Biztosító: a piacon bevett 90-180 nap helyett már 14 nap után folyósítja kórházi napi térítéseit egyes termékeinél. A kockázatkizárási idő jelentős lerövidítése mellett a biztosító továbbra is a szerződésben szereplő összeg kétszeresét téríti az intenzív osztályon történő kezelés idejére, ami szintén fontos támogatás lehet az érintettek számára.

Jóllehet egyes emberekből alig vált ki érdemi tüneteket a SARS-CoV-2 koronavírus, amikor az általa okozott COVID-19 betegség kórházi kezelést tesz szükségessé, az többnyire súlyos vagy kritikus állapotot idéz elő – tudatta a társaság közleményében.

A betegség terjedése miatt sok beteg szorul tartós kórházi kezelésre, akár gépi lélegeztetésre, intenzív kórházi ellátásra, ezért úgy döntöttünk, hogy a fertőzés sajátosságaihoz igazítjuk kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosításainkat

– közölte Baranyai Dávid, az NN Biztosító elnök-vezérigazgatója. A kórházi napi térítésre szóló kiegészítő biztosítás célja, hogy kórházi ellátás esetén a biztosítási szerződésben meghatározott biztosítási összeg kifizetésével segítse a kedvezményezettet például a kórházi tartózkodással kapcsolatos többletköltségek fedezésére.

Április 21-étől a biztosító több konstrukciónál is az ügyfelei javára tér el egyoldalúan a szerződési feltételekben meghatározottaktól a pozitív teszttel igazolt COVID-19 megbetegedésből eredő kórházi kezelés esetén. A piacon általában jellemző 90 vagy 180 nap helyett a COVID-19 esetében mindössze két hétre rövidíti le a kockázatkizárási időt az NN Biztosító. Eszerint, ha az érintett termékeknél a kockázatviselés kezdete után két héttel pozitív tesztje van és COVID-19 megbetegedés miatt az ügyfél kórházi ellátásra szorulna,

a biztosító már folyósítja a kórházi napi térítés összegét, szemben a terméktől függő korábbi három-hat hónapos türelmi idővel.

Meghatározott esetekben a biztosító a kórház fogalmát is tágabban értelmezi: ebbe ugyanis az új koronavírusos fertőzéskor a járvány elleni védekezésre, az egészségügyi ellátórendszer kapacitásának bővítésére kialakított ideiglenes létesítményeket is beleérti. Mi több, néhány konstrukciónál területi korlátozást sem érvényesít, azaz a világ bármely kórháza esetén fizeti a napi térítést.

Fotó: Pixabay

„Naponta olvashatunk személyes történeteket, amelyekben akár élsportolók számolnak be arról, hogy mekkora fizikális próbatételt okoz a szervezetnek a koronavírus. Ilyen helyzetben kulcsfeladatunk a lehető leginkább hozzájárulni ahhoz, hogy a betegséggel küzdők mihamarabb a legjobb ellátásban részesülhessenek, és sikerrel küzdhessék le a betegséget. Ennek érdekében végeztük el ezt a jelentős módosítást a termékkondícióinkban” – közölte Baranyai Dávid.

A biztosító a fenti, visszavonásig vagy jelenleg június 30-áig érvényes módosítás mellett továbbra is a kórházi napi térítés szerződésben foglalt összegének a dupláját fizeti ki egyes biztosításoknál az intenzív osztályon történő kezelés idejére.

 

kockázatkizárási idő koronavírus NN Biztosító biztosítás
Kapcsolódó cikkek