Pénz- és tőkepiac

Távolabb került a jegybanki programtól a TV2

A társaság 30 milliárd forint értékben tervezett kötvényeket kibocsátani.

Hosszú felülvizsgálati procedúra után hétfőn visszavonta a TV2 csoport kibocsátói és kötvénybesorolását a Scope Ratings, a médiavállalat így továbbra sem rendelkezik a jegybank Növekedési kötvényprogramjában (NKP) való részvételhez szükséges minősítéssel.

A TV2 csoport vizsgálja a lehetséges alternatívákat mind a minősítési, mind pedig a finanszírozási lehetőségek tekintetében

– válaszolta lapunk megkeresésére a vállalat, amely még nem mondott le a jegybanki programon keresztül történő forrásbevonásról.

A társaság ugyan már tavaly no­vemberben megkapta az NKP követelményeként minimálisan előírt B+ kötvénybesorolást a Scope Ratingstől, a német minősítő azonban a TV2 befektetési straté­giá­já­ban idő közben bekövetkező változás miatt decemberben felülvizsgálat alá helyezte korábbi döntését, és további információkat, adatokat kért a vállalattól. Ezeket a TV2 csoport – állítása szerint – időben a hitelminősítő rendelkezésére is bocsátotta.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A Scope féléves procedúra után hétfőn végül B pluszról B-re rontotta a vállalat kibocsátandó kötvényeinek hitelbesorolását, majd megszüntette a társaság további vizsgálatát, mivel az elemzés folytatásához nem rendelkezett elegendő információval.

A társaság 30 milliárd forint értékben tervezett kötvényeket kibocsátani,

amit a lapunk kérdéseire küldött válaszai szerint meglévő hitelállománya kiváltása mellett saját gyártású műsorok készítésére, akvizícióra és digitális fejlesztésre fordítana. A vállalat vizsgálja az alternatívákat a finanszírozási lehetőségeinek bővítése érdekében.

NKP Scope Ratings TV2 kötvényprogram
Kapcsolódó cikkek