BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jól szerepel a megemelt összegű diákhitel a hallgatók körében

Két nap alatt több mint száz diák élt a konstrukcióval.

Augusztus 15-től havi 70 ezer forintról 150 ezer forintra emelkedett a felsőoktatási hallgatóknak biztosított szabad felhasználású, kedvező kamatozású Diákhitel1 összege; két nap alatt több száz diák élt a lehetőséggel – közölte Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója hétfőn.

A vezérigazgató emlékeztetett rá, hogy a szabad felhasználású Diákhitel1 maximális összege szombattól emelkedett több mint duplájára, így

a hallgatók akár évi 1,5 millió forintot is felvehetnek, 1,99 százalékos kamatozással.

A Diákhitel1 szabadon költhető bármire, de az igénylők jellemzően lakhatásra, informatikai eszközökre és a tanulmányok során felmerülő egyéb költségek finanszírozására fordítják – tette hozzá.

Mint mondta: a kamatmentes Diákhitel2 továbbra is kizárólag képzési költség finanszírozására használható, ennek összege nincs maximálva.

Az igénylést követően a hallgatónak elég jeleznie az intézménye felé, hogy önköltségét a Diákhitel Központ folyósítja és ennek köszönhetően a tanulmányaira, valamint a verseny- és piacképes tudás megszerzésére koncentrálhat. Tavaly az önköltséges hallgatók 30 százaléka élt ezzel a lehetőséggel

– ismertette.

Fotó: MTVA/ Jászai Csaba

Emlékeztetett, hogy az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók december 31-ig maximum félmillió forintig igényelhetik a koronavírus okozta gazdasági nehézségek enyhítésére bevezetett szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Pluszt. Ez a termék azok számára is elérhető, akik már igényeltek más diákhitel terméket.

A Diákhitel Plusz a nyár folyamán folyamatosan igényelhető, eddig már több, mint 17 ezren éltek a lehetőséggel

– tudatta a vezérigazgató.

Magyar Péter beszélt arról is, hogy a hitelbírálat és biztosíték nélkül igényelhető, bármikor ingyenesen előtörleszthető diákhitelek évről évre népszerűbbek a hallgatók körében. Szerinte ez a 2018. január óta bevezetett családi kedvezményeknek is köszönhető. A második gyermek megszületése után az édesanya diákhitelének 50 százalékát, a harmadik gyermek születését követően pedig a teljes diákhitel tartozást elengedi a Diákhitel Központ – mondta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.