Pénz- és tőkepiac

Milliárdos nyereségről számolt be a CIG Pannónia

A társaság 1,17 milliárd forintos adózott profittal zárta az első félévet.

A CIG Pannónia csoport 1,17 milliárd forintos adózott profittal zárta az első félévet,

teljes átfogó jövedelme 492 millió forint lett –

közölte csütörtökön a biztosító. Az adózott eredmény és a teljes átfogó eredmény közötti jelentős különbséget a csoport tulajdonában álló Opus részvényeken elszenvedett 550 millió forintos és a magyar állampapírokon elbukott 132 millió forintos nem realizált veszteség okozza. Az előző év azonos időszakában a cégcsoport 648 millió forintos veszteségről számolt be.

Az azóta már megszüntetett nem-élet szegmens 312 millió, az élet szegmens pedig 837 millió forintos nyereségre tett szert, míg a bázisidőszakban mindkettő veszteséges volt.

A társaság ugyanakkor megjegyzi, hogy a tavalyi első félévben az életbiztosítási tevékenység eredményét több mint 1 milliárd forinttal rontotta a Konzum-Opus átalakuláson realizált veszteség. Utóbbit nem számítva, a szegmens csupán 116 millió forinttal javította eredményét.

A CIG Pannónia biztosítási díjbevétele 13 százalékkal, 9,2 milliárd forintra bővült. Az élet szegmensben az új szerzések értéke azonban 32 százalékkal, 1,6 milliárd forintra csökkent. A csökkenés oka, hogy 2019. első félévében egy jelentős csoportos szerződés megnövelte a szerzési értéket, a unitlinked termékeknél viszont a COVID-19 okozott visszaesést az értékesítésben. A csoport a járvány hatásait egyébként folyamatosan monitorozza és megteszi a szükséges lépéseket azok enyhítése érdekében. A díjbevételek alakulását eddig – a fenti terméktől eltekintve – a pandémia nem érintette érzékelhetően.

cíg
Kapcsolódó cikkek