Pénz- és tőkepiac

Kövér ujjak Kínában vagy csak egy jó reklám

Állítólag véletlenül generált 5,2 millió dolláros forgalmat egy bróker a TCL Technology Groupnak.

A számláját kezelő bróker véletlenül eladott tegnap 5 millió darab TCL Technology Group részvényt a sencseni tőzsdén – jelentette be ma a kínai cég elnöke, Li Dongsheng. A részvénykereskedő állítólag félreütötte a gépben a tickert, eredetileg egy másik részvényt akart eladni.

Két órán belül 35,8 millió jüanért (5,2 millió amerikai dollár) vásárolta vissza a 35,9 millió jüanért eladott papírokat, a hasznot pedig átengedi a TCL-nek – tette hozzá Li.

Az esetről beszámoló Bloomberg hírügynökség szerint, a bróker később személyes Weibo oldalán bocsánatot is kért a részvények eladásáért, illetve kijelentette, hogy természetesen maga viseli a tranzakciók díját, és elfogadja a lehetséges jogi következményeket.

Fotó: Frank Rumpenhorst / Getty Images

Az elektronikai termékeket gyártó TCL-részvények árfolyama ma egyébként 5,6 százalékkal ugrott meg, az elmúlt 5 nap során pedig 17 százalékkal emelkedve a sencseni legjobban teljesítő papírja volt.

A China International Capiatal Corp. részvényelemzője, Huang Leping a hét elején 43 százalékkal 10 jüanra javította a TCL célárát, miután a társaság új gyártósorokat akar vásárolni, továbbá termékeinek ára is emelkedik.

tőzsde Kína TCL Technology Group
Kapcsolódó cikkek