Pénz- és tőkepiac

A DM-Ker nem fogad el aluljegyzést

A közlemény arra utal, hogy a jegyzés sorsa ma dőlhet el.

A DM-Ker nem fogad el aluljegyzést folyamatban lévő tőkeemelése során – döntött tegnap a társaság igazgatósága.

Ha a jegyzés nem éri el a 300 millió forintos összeghatárt, akkor a jegyzés sikertelennek minősül.

Az újonnan kibocsátandó részvények teljes mennyisége: legalább 7 142 858 darab 5 forint névértékű, darabonként legalább 38 forint, maximum 42 forint kibocsátási értékű, névre szóló, dematerializált törzsrészvény.

Fotó: DM-KERNyrt / Facebook

Ismeretes, a DM-Ker igazgatósága közgyűlési felhatalmazás alapján szeptember 7-én döntött a részvénykibocsátásról. A jegyzésre október 12. és október 22. között kerül sor, azaz a befektetők ma jegyezhetnek utoljára a papírokból. Ugyanakkor a társaság és a Random Capital Broker Zrt. forgalmazó együttesen dönthetnek úgy, hogy a jegyzési időszakot egy alkalommal meghosszabbítják.

A nyilvános részvénykibocsátás során az új részvényekre vonatkozóan a cég visszavásárlási kötelezettséget vállalt a természetes személy befektetők esetében maximum 30 ezer darabig 38 forintos darabonkénti áron.

Az igazgatóság tegnapi határozata arra utal, hogy

a jegyzés tegnapig nem érte el a kitűzött összeghatárt, illetve a társaság és a forgalmazó nem kíván élni a jegyzés meghosszabbításának opciójával.

A Budapesti Értéktőzsde Xtend piacára januárban vezették be a DM-Ker részvényeit, melyekkel utoljára október 14-én kereskedtek, mégpedig 44 forintos árfolyamon.

 

tőzsde DM-KER Nyrt.
Kapcsolódó cikkek