Pénz- és tőkepiac

Tovább terjeszkedne a szlovén piacon az AutoWallis

Újabb akvizícióról állapodott meg az AutoWallis Szlovéniában, miután néhány hete az ország legnagyobb BMW márkakereskedését vette át a magyar tőzsde autósvállalata. A mostani, előzetes megállapodás alapján az AutoWallis tulajdonába kerülhet a szlovén piac újabb jelentős szereplője, az Avto Aktiv is, mely négy városban értékesít és szervizel BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota és Suzuki járműveket.

Tovább bővülhet az AutoWallis csoport szlovén piaci jelenléte, amennyiben az összes szerződéses feltétel teljesül, és a helyi versenyhivatal jóváhagyja az Avto Aktiv d.o.o. vállalat autókereskedelmi és szerviz üzletágának átvételéről szóló megállapodást – jelentette be pénteken a társaság.. Az Avto Aktiv a szlovén piac jelentős szereplője, négy városban – Koper, Kranj, Nova Gorica, Trzin – értékesít és szervizel BMW, MINI, Jaguar, Land Rover, Toyota és Suzuki járműveket,

2019-es forgalma 37 millió euró volt, és összesen 877 darab új járművet értékesített.

A felek az előzetes megállapodás részleteit a következő időszakban véglegesítik, és kérik a szlovén versenyhivatal hozzájárulását.

Az előzetes megállapodás értelmében az Avto Aktiv tulajdonosai az érintett üzletágakat teljes egészében apportálják az AutoWallis Nyrt-be, melyekért cserébe AutoWallis részvényeket kapnak, és így stratégiai partnerként támogatják a magyar társaság szlovéniai terveinek megvalósítását és tevékenységének sikerét.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a megállapodással kapcsolatban elmondta, hogy a csoportnak nem ez az első akvizíciója az országban: októberben zárták le Szlovénia legnagyobb BMW márkakereskedésének átvételét, mely lépéssel az AutoWallis belépett az ország autó kiskereskedelmi piacára is.

A csoport a régió 14 országában foglalkozik gépjármű- és alkatrész kis és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel.

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat már korábban is jelen volt Szlovéniában, ahol leányvállalata, a Wallis Automotive Europe a Jaguar és Land Rover márkák kizárólagos márkaképviseletét látja el, és hamarosan megkezdi az Opel márka nagykereskedelmét is

Horvátország, Bosznia-Hercegovina és Magyarország mellett.

Szlovénia Avto Aktiv AutoWallis akvizíció
Kapcsolódó cikkek