Pénz- és tőkepiac

Akvizíciót és adósságot finanszíroznak a kötvényekkel

Hatmilliárdos kötvénykibocsátásra készül a Masterplast. A cég alaptőke emelést is tervez.

Felhatalmazta önmagát a Masterplast, járványügyi intézkedések nyomán közgyűlési hatáskörben eljáró igazgatótanácsa, a társaság alaptőkéjének felemelésére.

Pénzbeli hozzájárulással megvalósuló alaptőke-emelés esetében a jegyzési elsőbbségi jog gyakorlását korlátozhatják, illetve ki is zárhatják.

Az igazgatótanács az alaptőke-emelés valamennyi típusa és módja – akár együttes – alkalmazásával az alaptőkét saját elhatározása szerinti gyakorisággal, összegben, a kibocsátási értéket saját hatáskörében meghatározva bármikor felemelheti. Azzal a korlátozással, hogy 2025. december 11. napjáig a társaság jegyzett tőkéje (alaptőkéje) az 3 milliárd forintot nem haladja meg.

Fotó: Vasvári Tamás / MTI

A társaság részt vesz a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában (NKP). Ehhez a szükséges hitelminősítést már meg is szerezte a Scope Ratingstől, s 6 milliárd forintos kibocsátást terveznek. Az NKP forrást a Masterplast új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak a finanszírozására, valamint a cégcsoport rövid távú adósságának átmeneti jellegű refinanszírozására használja.

A kibocsátást követően regisztrálnak a BÉT Xbond piacára.

Egyúttal arról is döntöttek, hogy könyvvizsgálónak december 14-től 2021. május 31-ig a Mazars Könyvszakértő és Tanácsadói Kft-t választják meg. A felelős könyvvizsgáló Molnár Andrea Kinga.

tőzsde alaptőke emelés Masterplast
Kapcsolódó cikkek