Pénz- és tőkepiac

Újabb támaszt tesztel az erősödő forint

Az euró-forint jegyzése szinte rátapadt az 50 százalékos Fibonacci-szintre, melynek letörése a 355 forintos euróig nyitna teret. Onnan már fordulat várható.

Fontos szint alá került az euró-forint árfolyama, mely továbbra is a 358 alatt mozog, ami meghatározó ellenállási szintet képez, s amennyiben nem kerül áttörésre, folytatódhat a magyar deviza erősödése az euróval szembeni 355-ös szint irányába, ahol meghatározó támaszt rajzol a 200 napos mozgóátlag – mondta a Világgazdaságnak Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Szerinte, az euró-forint árfolyama most rátapadt az 50 százalékos Fibo-szintre, mely 356,36-nál képez támaszt. Ennek letörése esetén erősödhetne a 200 napos mozgóátlagig a forint.

Fotó: Shutterstock

Ám a 355 közelében húzódó támasz szintnél már fordulat várható, vagyis onnan nagy valószínűséggel ismét emelkedő hullám indulhat a későbbiekben.

Pénteken a negatív befektetői hangulatban gyengültek a régiós devizák, s ismét visszatért a forint, a lengyel zlotyi és a cseh korona közötti korreláció – hangsúlyozta Miró József, az Erste vezető elemzője, emlékeztetve: az elmúlt hetekben, többször is jelentősen elszakadt egymástól a forint és a zloty jegyzése. Az elemző szerint, ez a jelenség, akár egy új tendenciát is jelezhet a régiós devizapiacon.

forint Fibonacci cseh korona lengyel zlotyi euró
Kapcsolódó cikkek