Pénz- és tőkepiac

A 190 éves Generali a gazdaság fenntartható újraélesztéséért

A jubileum alkalmából a Generali bejelentette a Fenice 190 elnevezésű kezdeményezését.

Az 1831-ben Triesztben alapított Generali idén ünnepli 190 éves jubileumát. Ezt a történelmi évfordulót 2021-ben események sorozatával teszik emlékezetessé a munkavállalók, a tanácsadók, az ügyfelek és a közösségek számára mindazon országokban, amelyekben a Generali jelen van.

A jubileum alkalmából a Generali bejelentette a Fenice 190 elnevezésű kezdeményezését,

egy 3,5 milliárd eurós beruházási tervet, amely a Covid-19 által sújtott európai gazdaságok újjáélesztését szolgálja.

Fotó: Shutterstock

A cégcsoport célja, hogy a világjárvány okozta globális válságot követő fellendülés fontos motorjaként vállaljon szerepet.

A Fenice 190 a leginnovatívabb, a fenntartható és stratégiai ágazatok számára fog jelentős támogatást nyújtani az európai gazdaság újraindítása céljából, egyúttal a válság által leginkább sújtottak felzárkóztatást is ösztönözni fogja.

A Fenice 190 keretében több mint egymilliárd eurót különítettek el az infrastruktúra, az innováció és a digitalizáció, a kkv-k, a fenntartható otthonok, az egészségügyi létesítmények és az oktatás fejlesztését célzó 10 befektetési alapon keresztül.

A 190 éves évforduló programsorozatának kiemelt eseménye lesz a frissen felújított velencei Procuratie Vecchie hivatalos átadása, amelyet 500 év után nyitnak meg újra a nagyközönség előtt. Ez a történelmi jelentőségű palota a The Human Safety Net globális központja lesz.

További jelentős eseménye lesz még az idei évnek az EnterPrize elnevezésű kezdeményezés elindítása, amely az európai kis- és középvállalkozások fenntarthatósági törekvéseinek támogatását és ösztönzését tűzte ki célul.

Generali 190
Kapcsolódó cikkek