Pénz- és tőkepiac

Csökkent az Opus-tulajdon a Nehézgépkezelőben

Új befektetők emeltek tőkét a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű gépjárműveket kölcsönző cégben.

Kedden tette közzé a BÉT honlapján az OPUS GLOBAL, hogy a társaság közvetett kisebbségi tulajdonában álló Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft. értesítése szerint a társaság által a Kft.-ben korábban fennálló 34,13 százalékos tulajdoni hányada az új befektetők által végrehajtott tőkeemelésre tekintettel 20,71 százalékra csökkent.

Az Opus 3 forintos emelkedéssel reagált a hírre.

Fotó: VG / Vémi Zoltán

A Mészáros M1 Nehézgépkezelő Kft.-t tavaly januárban alapították, fő tevékenysége a 3,5 tonnánál nagyobb tömegű gépjárművek kölcsönzése. Az Opus pedig tavaly október 6-án jelentette be, hogy egy üzletrész-csereügylettel 34,13 százalékos részesedést szerzett a Nehézgépkezelőben.

Januárban a DM-Ker jelezte, hogy szándéknyilatkozatot írt alá az Opus Global egyik érdekeltségével a jövőbeni stratégiai együttműködésről, s akkor Vitkovics Péter, a DM-Ker fel­ügyelőbizottsági elnöke és straté­giai tanácsadója úgy nyilatkozott a Világgazdaságnak: a végeredmény lehet akár közös érdekeltség létrehozása, de az is elképzelhető, hogy az Opus Global vagy a leánycége, a Mészáros M1 Nehézgépkezelő részesedést szerez a DM-Ker Nyrt.-ben.

DM-KER Mészáros M1 Nehézgépkezelő Opus
Kapcsolódó cikkek