Pénz- és tőkepiac

Pénzügyi tudásukról adtak számot a középiskolások

Jelenleg is zajlik a kormány 7 éves Pénzügyi Tudatosság Stratégiájának megvalósítása.

Soha még ennyien nem versenyeztek a magyarországi Pénz7 kísérő rendezvényeként meghirdetett pénzügyi diákvetélkedőn: a ZsetON kérdéseit első körben 24 000 középiskolás töltötte ki, majd a két középdöntőbe a legjobban teljesítő 150 fiatal kerülhetett be.

A pénteki online döntőben az elődöntőkben legjobban szereplő tíz tanuló mérhette össze tudását.

A versenyzőket köszöntő Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a mostani verseny fontos építőkockája annak az erőfeszítésnek, amelyet a kormány és számos piaci szervezet tesz azért, hogy Magyarországon növekedjen a pénzügyi tudatosság – nem csak a fiatalok körében.

Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Mint ismert,

jelenleg is zajlik a kormány 7 éves Pénzügyi Tudatosság Stratégiájának megvalósítása.

Az idén 7. alkalommal került sor a Pénz7 pénzügyi-vállalkozói témahétre, amelynek keretében március első hetében több mint 170 ezer általános és középiskolás diák foglalkozott legalább egy tanórán át az idei esemény témájával: a családi költségvetéssel, illetve az innovatív vállalkozások ismérveivel.

Az idei ZsetON versenyt a Pénzügyminisztérium mellett a Magyar Nemzeti Bank Pénziránytű Alapítványa, a Magyar Államkincstár, a Diákhitel Központ és a Magyar Biztosítók Szövetsége szervezte. Az idei megmérettetést végül Gombos Gergely, a budapesti Kempelen Farkas Gimnázium tanulója nyerte.

 

pénz7 Gion Gábor
Kapcsolódó cikkek