Pénz- és tőkepiac

Vételen a Nyomda a Wood&Company-nál

A prágai székhelyű brókercég megerősített célára alapján mintegy öt százalékos árfolyamemelkedésre van kilátás a nyomdacég részvényeinél.

Megerősítette az ANY Biztonsági Nyomda részvényeire vonatkozó, 1424 forintos célárat a Wood&Company a nyomdatársaság tegnapi gyorsjelentését követően. A prágai székhelyű brókercég prognózisa alapján mintegy öt százalékos árfolyamemelkedésre van kilátás, ajánlásuk továbbra is vétel.

Az ANY árbevétele ötödével, 27,4 milliárd forintra csökkent tavaly a járványhelyzet miatt elhalasztott okmányrendeléseknek és a 2019-es eredményt javító, választási nyomtatványok bázishatása miatt.

A Wood&Company ennél valamivel jobb, 28,9 milliárdos árbevételre számított. A 11 százalékkal három milliárd forintra mérséklődő EBITDA ezzel együtt jelentősen, 28 százalékkal meghaladta az elemzői várakozást. A társaság 785 millió forint adózott nyereséggel zárta a pandémia miatt különösen nehéz évet, ami közel 40 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál. A cseh elemzőház a tényadatnál 150 millió forinttal alacsonyabb profitot várt a magyar cégtől, amely

részvényenként 55 forint kifizetését tervezi 2020-as eredménye után.

Az elemzés szerint magasabb célár is indokolt lehet, ha a vállalat idei eredménye a várakozásoknak megfelelően alakul, és különösen a személyi jellegű költségeknél sikerül további kiadáscsökkentést elérni.

Wood&Company ANY Biztonsági Nyomda célár elemzés
Kapcsolódó cikkek