Pénz- és tőkepiac

Csúszik az OTT-One könyvvizsgáló-választása

Az OTT-One nem tudja lezárni üzleti évét a jogszabályban meghatározott április 30-i határidőre.

Az OTT-One a mára összehívott közgyűlést helyettesítő igazgatósági üléséig nem tudott megállapodni új állandó könyvvizsgálóval a megbízás feltételeiről, ezért az igazgatóság nem tesz indítványt a könyvvizsgáló megválasztására – közölte a társaság.

Mint hozzátették, rendkívül rövid idő telt el ugyanis április 19. óta, amikor a cég eddigi könyvvizsgálója felmondott. Ezen túlmenően a mai igazgatósági ülés napirendjéről leveszik azokat a kérdéseket, melyek megtárgyalása megválasztott könyvvizsgáló nélkül nem lehetséges.

Fotó: Shutterstock

Ennélfogva csupán az alapszabály módosításáról, a javadalmazási politika véleményezéséről, illetve ezzel összefüggésben az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok javadalmazásáról születhet határozat. Ezt követően az ülést felfüggesztik, azzal, hogy a folytatólagos közgyűlésre, azaz az annak hatáskörében eljáró igazgatósági ülésre május 21-én kerül sor, amikor a megfelelő személyi javaslat birtokában megválaszthatják a könyvvizsgálót.

A többi napirendi pontot egy későbbi időpontra összehívott ülésen tárgyalják. Mindez azt jelenti, hogy a cég nem tudja lezárni a 2020-as üzleti évét a jogszabályban meghatározott április 30-i határidőre.

könyvvizsgáló OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek