Pénz- és tőkepiac

Egyre több biztosítónál köthetünk home office csomagot

Hosszabb távon is velünk maradhat az otthoni munkavégzés.

A koronavírus-járvány magyarországi megjelenése előtt 3 százalék körüli volt a rendszeresen otthonról dolgozók aránya, ám a pandémia alatt gyökeresen átalakult a munkavégzés, s ez vélhetően hosszabb távon is része lesz az életünknek. Sok esetben a cégtől kapott, nagyobb értékű informatikai eszközök is „hazaköltöztek”.

Miként a Világgazdaság a korábbi cikkében már jelezte, a hazai biztosítók közül eddig az Union Biztosító és a Magyar Posta Biztosító

kínált direkt home office biztosítási csomagot, de több más biztosítónál is van olyan módozat, amely tartalmaz fedezetet idegen vagyontárgyak biztosítására.

Az Aegon és a Signal Biztosító lakásbiztosításaiban nevesítve is vannak a fedezetvállalási körben a munkáltatótól hazavitt eszközök. A K&H Biztosító most fedezetbővítéssel nyújt védelmet a munkáltatótól kapott eszközökre.

Fotó: Shutterstock

Kaszab Attila, a K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese szerint a meglévő és új K&H lakásbiztosítási szerződéseknél külön díj nélkül védelem alá kerülnek az otthoni munkavégzés során használt eszközök, ha az ügyfélnek a kár időpontjában van K&H Biztosító ügyfélportál szolgáltatói szerződése.

A biztosító egy alkalommal 50 ezer forintig téríti meg a kárt.

Hasonló összeget térít (a tablet és a mobiltelefon kivételével) az Union is, ám a munkáltatónak történő kártérítési kötelezettség esetén 300 ezer forintig áll helyt. A Posta Biztosító kiegészítő, tematikus csomagként kínálja a home office fedezeteket, de a nem saját tulajdonú eszközökre csak elemi kár után jár kártérítés. A csomag része hat hónapos díjátvállalás esetére, és fedezetet ad a biztosító a közeli hozzátartozó felelősségbiztosítására és kisebb háztartási balesetekre is.

home office pandémia biztosítás
Kapcsolódó cikkek