Pénz- és tőkepiac

Célegyenesben kaphat vetélytársat az OTP

A szlovén Finance értesülése szerint az ország második bankjáért nem csak a magyarok jelentkeztek be, hanem az osztrák Erste is.

Május végéig lehet benyújtani a kötelező érvényű ajánlatokat a Nova KBM megvásárlásához – írta a szlovén Finance portál – friss értesülésük szerint az OTP mellett az Erste is jelezte vételi szándékát. A Nova Szlovénia második legnagyobb bankja, részvényeinek 80 százaléka az amerikai Apollo alap tulajdonában van, a maradék részesedés az EBRD-é.

Fotó: VG / Kallus György

Elsőként a Reuters írt arról, hogy az OTP szándékában állhat az NKBM megvétele, de azóta a feltételezést semmilyen formában nem kommentálta a magyar központú hitelintézet. A Finance szerint az OTP már javában tárgyalásokat folytat az amerikaiakkal, közben pedig az Apollo-t egy másik potenciális vevő is megkereste, az osztrák Erste csoport személyében. A Reuters korábban arról írt, hogy a 20 százalékos részesedéssel bíró Nova körülbelül 1 milliárd euróért kelhet el. Ez könyv szerinti értéknek felel meg. Tavaly 211 millió eurós adózott eredményt ért el a Nova.

OTP
Kapcsolódó cikkek