Pénz- és tőkepiac

Kifulladt a forinterősödés?

Kedd délelőtt 358 környékén mozog az euró–forint, de reggel már 359 közelébe is felszúrt.

Kedd délelőtt 358 környékén mozog az euró–forint, de reggel már 359 közelébe is felszúrt.

Továbbra is a hosszú távú trendvonal és a 200 napos mozgóátlag (359,18) alatt tartózkodik az euró–forint jegyzése, de az elmúlt napokban elfogyott a forint ereje

– mondta Varga Zoltán, az Equilor szenior elemzője. Hozzátéve: meghatározó támaszzóna 355–356 között található, míg rövid távú ellenállást a 200 napos mozgóátlag képez.

Hétvégén jó esély mutatkozott egy dupla alj alakzat kirajzolódására, de a grafikon nem teljesen a valós képet mutatta, mert az illikvid kereskedésben széthúzták a vételi és az eladási oldalt, így valójában nem volt kereskedés a 356-os szint közelében a forint erős napjain.

Fotó: Shutterstock

A forintgyengülési várakozásokat továbbra is a 355–356 támaszzóna szignifikáns letörése jegelné.

Korábban nem véletlenül ajánlották elemzők, hogy a long pozíciók stop loss megbízásait 355 alá érdemes tenni, különben könnyen stopvadászat áldozatává válhat a befektető.

Tovább színezi a képet, hogy a jegybank számára most még a 356–364-es sáv is komfortos , ez ugyanis enyhítené valamelyest az inflációs nyomást. Ugyanakkor 350 alatti euró–forint esetén már a visszavágása várható Varga Zoltán szerint a jelenlegi 0,75-ról 0,6-re.

forint euró Forex
Kapcsolódó cikkek