Pénz- és tőkepiac

Újabb Amazon-részvénycsomagtól szabadult meg Jeff Bezos

Az Amazon alapító-vezérigazgatója ezúttal mintegy kétmilliárd dollár értékben értékesítette vállalatának részvényeit.

Tovább szabadul saját cége részvényeitől Jeff Bezos. Az Amazon alapító-vezérigazgatója mintegy kétmilliárd dollár értékben értékesítette vállalatának részvényeit – írja a CBNC az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek benyújtott dokumentumokra hivatkozva.

Az iratokból az derül ki, hogy Bezos hétfőn 1,27 milliárd, kedden pedig megközelítőleg 684 millió dollár értékben adott el Amazon-részvényeket.

Az vállalat nem kommentálta a részvényeladásokat.

Jeff Bezos felgyorsította részvényeladási aktivitását. Tavaly februárban 4,1 milliárd, míg tavaly novemberben több mint 3 milliárd dollár értékben szabadult meg részvényektől.

Jeff Bezos
Fotó: Eric Baradat / AFP

Megtriplázta nyereségét az Amazon

A profit a háromszorosára, 8,1 milliárd dollárra nőtt, ezzel immár sorozatban a negyedik negyedévben zárnak rekorderedménnyel.

A cég negyedéves gyorsjelentése szerint túlteljesítette az elemzői várakozásokat, köszönhetően a kiválóan teljesítő e-kereskedelmi szegmensnek.

A világ egyik leggazdagabb emberének számító üzletember korábban közölte, hogy évente nagyjából egymilliárd dollárnyi részvényt fog eladni, hogy támogassa a Blue Origin nevű űrvállalatot.

Bezos az idei harmadik negyedében átadja az Amazon vezérigazgatói székét, így a Blue Origin támogatása mellett több ideje marad az általa 2018 szeptemberében létrehozott Day One Fund nevű alapítványra, amely hajléktalanokat, valamint alacsony jövedelműeken segít.

Az alapítvány tavaly novemberben 98,5 millió dollárral támogatott 32 különböző szervezetet.

részvényeladás RÉSZVÉNYEK Blue Origin tőzsde részvényportfólió Day One Fund Jeff Bezos Amazon
Kapcsolódó cikkek