Pénz- és tőkepiac

Újabb lépést tett a távközlési piac felé a 4iG

Aláírták a Hungaro DigiTel 75 százalékos tulajdonrészének megszerzésére irányuló szerződéseket.

Piaczárás után tette közzé a 4iG a BÉT honlapján, hogy a Hungaro DigiTel Kft. (HDT) 75 százalékos tulajdonrészének megszerzésére irányuló több lépcsős folyamat során a 4iG és a Bartolomeu Investments Kft., mint az Alpac Capital – Sociedade de Capital de Risco, S.A. közvetett kezelésében álló társaság közötti apportszerződés, valamint a kapcsolódó adásvételi szerződést a felek szerdán megkötötték.

Az apportszerződés alapján – a szükséges tranzakciós lépések és eljárások lefolytatását követően – a Portuguese Telecommunication Investments Kft. („PTI”) 100 százalékos üzletrészének a 4iG-be történő apportálásával a Bartolomeu Investments Kft. a 4iG részvényesévé válik.

Fotó: VG – Vémi Zoltán

A tranzakció további lépéseként a PTI megvásárolja az Antenna Hungária Zrt. HDT-ben fennálló 25 százalékos üzletrészét. Ezek eredményeképpen a 4iG a HDT 75 százalékos tulajdonosává válik.

A tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárását követően zárul. A 4iG Nyrt. az apporttal kapcsolatos tőkeemelés részleteiről a tranzakció zárását követően ad majd részletes tájékoztatást.

tulajdonrész BÉT tőzsde 4iG Hungaro DigiTel Kft.
Kapcsolódó cikkek