Pénz- és tőkepiac

Újra a világ legjobb innovációs központjai között az OTP Lab

A bank már sorozatban harmadszor nyerte el a Global Finance Magazine díját.

Az OTP Bank innovációs központja, az OTP Lab 2019 és 2020 után idén harmadszor is elnyerte a Global Finance Magazine „Best Financial Innovation Labs” díját – tájékoztatott a bank közleményében.

A kiadvány idén is azokat a pénzügyi innovációs központokat ismerte el a díjjal, amelyek folyamatosan új utakat keresnek és új megoldásokat alkalmaznak a pénzügyek világában, megnevezve azokat a leginnovatívabb intézményeket, amelyek a jövő banki szolgáltatásait és termékeit fejlesztik. A rangos nemzetközi mezőnyben a szakmai bírálóbizottság mintegy

hatvan olyan világcég innovációs központja között zsűrízett, mint például a Barclays, a Citibank, a Commerzbank, a Deloitte, a PayPal, az UBS vagy a Wells Fargo.

A Global Finance Magazine különböző kategóriákban rendszeresen értékeli a bankok és más pénzügyi szolgáltatók között a legjobban teljesítőket, díjai a globális pénzügyi közösség által elismerten a kiválóság garanciájává váltak.

„A díj azt jelenti számunkra, hogy nemzetközi téren is elismerésre méltó az az innovációs teljesítmény, rugalmasság és gyors reagálási képesség, mely az OTP Lab-et jellemzi és amely – például a hitelmoratórium-igénylések automatizált feldolgozásának megoldásával – különösen jól megmutatkozott egy olyan előre nem látott, hatalmas kihívást jelentő helyzetben, mint a koronavírus-járvány.

A digitalizációs folyamataink fontos pillére a robotizáció, az automatizálható folyamatokkal az OTP Lab nem csupán kollégáim életét könnyítette meg, de ügyfeleink számára is lerövidült az ügyintézés”

- értékelte a díj jelentőségét Csányi Péter, az OTP Bank digitális divízióját irányító vezérigazgató-helyettese.

Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

„Kiemelkedő eredménynek tartom, hogy harmadszor is elnyertük ezt a díjat és évek óta megtartjuk helyünket a legjobb pénzügyi innovációs központok között. Arra inspirál minket, hogy a jövőben is minél színvonalasabb és korszerűbb digitális megoldásokat ajánljunk ügyfeleinknek, úttörő megoldásokat bemutatva.

Továbbra is arra koncentrálunk majd, hogy ügyfeleink még könnyebben, még gyorsabban jussanak hozzá szolgáltatásainkhoz, elhozva számukra a legújabb technológiákat” – mondta Fischer András, az OTP Bank innovációs központjának vezetője.

Az OTP Bank négy évvel ezelőtt hozta létre az OTP Lab-et, azzal a céllal, hogy

támogassa a munkatársi újító ötletek megvalósítását, illetve startupokkal, innovatív technológiára épülő vállalkozásokkal és oktatási intézményekkel együttműködve úttörő megoldásokat, lehetőségeket kutasson fel.

A központ dinamikus működéssel, a digitalizációt felpörgetve gyűjti és valósítja meg a fejlesztési ötleteket bankon belül és kívül egyaránt, az alapítása óta eltelt négy év során vezető innovációs szolgáltatóvá fejlődve. Ennek jó példája a bankcsoport nemzetközi startup együttműködési programja iránti, egyre növekvő érdeklődés a bankcsoport tagjai körében és a globális startup közösségben.

OTP Lab elismerés innovációs központ Global Finance Magazine
Kapcsolódó cikkek