Pénz- és tőkepiac

A Russell benchmarkot turbózza a reddit mánia

Tegnap közel duplázódott az AMC árfolyama. Úgy tűnik ismét visszatértek a redditor befektetők.

Eddig soha nem látott magasságokba húzták a moziláncot üzemeltető cég részvényeit, méghozzá nem kis momentummal, egészen 62,55 dollárig, így idén már 3000 százalékkal emelkedett a árfolyama. Még pedig úgy – hívták fel a figyelmet az Equilor elemzői, hogy egy nappal korábban a menedzsment kihasználva a csillagászati árszintet, még tőkét is emelt.

Fotó: Shutterstock

Márpedig hígításra ritkán érkezik pozitív reakció, pláne, hogy a Mudrick hedge fund, amely megvette az újonnan kibocsátott részvényeket, még aznap piacra dobta az egész pakettet, 8,5 millió darabot.

A Wall Street Journal mai cikkében a benchmark hatást elemzi. Az AMC mellett a Bed Bath & Beyond 62 százalékot emelkedett, a Koss Corp. fejhallgatógyártó 69 százalékot, a BlackBerry 32 százalékot, míg a GameStop 13 százalékot futott. Az amerikai tőzsdei lap szerint a Russell 2000 szárnyalása jórészt az AMC és a GameStop idei teljesítményének köszönhető, így azok a benchmarkot követő alapok is profitálnak, melyek egyébként nem érdekeltek a redditorok mozgalmában.

AMC GameStop
Kapcsolódó cikkek