Pénz- és tőkepiac

Közel duplázta a mérlegfőösszegét a Gránit Bank idén

Élethosszig ingyenes számlacsomagot kapnak az egészségügyi dolgozók a hitelintézettől.

A Gránit Bank az elmúlt 11 évben a leggyorsabban növekvő hitelintézet volt, tíz év alatt 50 százalékkal nőtt. 2021 is jól kezdődik, az elmúlt években a mérlegfőösszeg 40 százalékkal nőtt, mostanra meghaladja a 600 milliárd forintot – mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója.

2020 áprilisa és 2021 áprilisa között 72 százalékkal, 614 milliárd forintra ugrott a mérlegfőösszeg, a márciusi adatokat összehasonlítva duplázódás látható.

A forrásállomány növekedése hajtja a mérlegfőösszeg növekedését, a betétállomány 57 százalékkal nőtt egy év alatt – fejtette ki Hegedűs Éva. Az eszközállomány 23 százalékkal emelkedett 2021 január-márciusban, míg az első negyedévben a magyar bankrendszer átlagosan 12 százalékkal növelte az eszközoldalt. Az adózás előtti eredmény hatszorosára ugrott 2020 áprilisa és 2021 áprilisa között. A bankszámlák száma 63 ezerről 77 ezerre nőtt, különösen a lakossági szegmensben volt megfigyelhető a bővülés.

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Az Növekedési Hitelprogram (NHP) Hajrá esetében előszűrést végez a Gránit Bank, ami gyorsítja és egyszerűsíti a folyamatokat. A babaváró teljesen online felvehető, videóbankon keresztül intézhető a kölcsön felvétele. A szelfis számlanyitás már tavaly év vége óta elérhető az új típusú személyi azonosítóval rendelkezők számára.

Digitális előzetes hitelelbíráslást vezet be a Gránit Bank, ami az alap életszituáción, jövedelmen, családi helyzeten alapuló kalkulátort jelent. Hasonló logikát követ a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön felvételének folyamata.

Létrehoztunk egy nullaforintos számlacsomagot orvosok, ápolók és mentősök számára, ami életük végéig ingyenesen használhatnak – hangsúlyozta a Gránit Bank vezetője. A számlacsomag ingyenes használatához havi 100 ezer forint jóváírásra van szükség, de diákok esetén 50 ezer forint is elegendő. A bankkártya költségének egyik felét a bank, másik felét az állami nyomda állja. Az átutalás, csoportos beszedés ingyenes, az első kettő pénzfelvétel – az állam által garantált keretek között – ingyenes, és a harmadik is kedvezményes.

A babaváró hiteleknél vizsgálódott a jegybank

Az ellenőrzés során a folyósított és az elutasított ügyleteket is áttekintették.

 

Bank hitelintézet hitel KÖLCSÖN Gránit Bank
Kapcsolódó cikkek