Pénz- és tőkepiac

Tízéves mélyponton a bitcoin

Tíz éve nem esett ekkorát a bitcoin árfolyam mint májusban. A kirptovaluták raliztak a hétvégén, ám az elmúlt időszak gyengélkedése ellenére a bitcoin árfolyama még mindig átlagosan 24 százalékkal erősödik évente.

2011 óta a legrosszabb hónapot produkálta a Robert Kiyosaki a „Rich Dad, Poor Dad” (Gazdag Apa, szegény apa) nevű blog írója elégedettségét fejezte ki a gyengélkedésével kapcsolatban – írja a MarketWatch.

Összeomlik a bitcoin, ami remek hír

– írta Twitter-bejegyzésében Kiyosaki mondván, az árfolyam esése jó vételi lehetőséggel kecsegtet.

https://twitter.com/theRealKiyosaki/status/1399105559429668866

Ha az árfolyam eléri a 27 000 dollárt, elkezdhetek vásárolni. Sokk függ a globális makrogazdasági környezettől. Nem szabad elfelejteni, hogy nem az arany, az ezüst, vagy Bitcoin jelenti a problémát, hanem a Fed, a Wall Street, valamint a kormány inkompetenciája. Emlékezzünk, hogy arany árfolyama 300 dolláron állt az 2000-ben

– mondta.

Egy áprilisi interjújában Kiyosaki azt jósolta, hogy a következő öt évben a bitcoin ára meg haladja az egymillió dollárt. Hozzátette, hogy

mindezzel együtt „Isten pénzét”, vagyis az aranyat és az ezüstöt részesíti előnyben a befektetések terén.

Fotó: Shutterstock

A kedd reggeli adatok szerint az arany unciánként 0,67 százalékkal (12,70 dollárral) 1918,0 dollárra drágult, míg ezüst 1,59 százalékos erősödéssel 28 dolláron áll. Mindkét nemesfém értéke 8 százalékkal emelkedett az előző hónaphoz képest.

Kiyosaki – aki rendszeres bírálója a Biden-adminisztrációnak, a Fed-nek és a Pénzügyminisztériumnak – vesztesnek és szocialistának nevezte a jelenlegi kabinetet, továbbá a dollár összeomlását vetíti előre.

A kriptovaluták raliztak a hétvégén.

  • A bitcoin árfolyama 5 százalékot esett szombaton, majd vasárnap 4 százalékot javított, vasárnap este 33 és 37 ezer dollár közötti tartományban mozgott.
  • Az ethereum 6 százalékot zuhant szombaton, amiből vasárnap 5 százalékot visszahozott.
  • A bitcoin árfolyama több mint 37 százalékkal esett májusban, ami 2011 szeptembere óta a digitális fizetőeszköz legrosszabb havi teljesítménye.

    A kriptovaluta április közepén volt a csúcson 65 000 dolláros értékkel, azóta 45 százalékos esést mutatott be.

    Az elmúlt időszak gyenge teljesítménye ellenére a bitcoin árfolyama még mindig átlagosan 24 százalékkal erősödik évente, az elmúlt évben 270 százalékkal nőtt az értéke.

    arany kriptovaluta tőzsde ezüst befektetés árfolyam bitcoin
    Kapcsolódó cikkek