Pénz- és tőkepiac

Összefogott a hazai e-autók piacon az ALTEO és az AutoWallis

Az ALTEO és az AutoWallis stratégiai együttműködési megállapodása az e-autók töltéséhez kapcsolódó innovatív energetikai megoldások értékesítésére is kiterjed.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ALTEO és az AutoWallis, hogy a jövőben összehangolják az e-mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásaikat. A megállapodás az e-autók töltéséhez kapcsolódó innovatív energetikai megoldások értékesítésére is kiterjed. Az erről szóló azonos szövegű közleményt mindkét társaság közzétette a BÉT honlapján szerdán piacnyitás előtt.

Fotó: SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

A hazai elektromos autóhasználat, így összességében a zöld mobilitási szolgáltatások magyarországi terjedését erősíti majd tovább a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett két vállalat együttműködési megállapodása

 – olvasható a közleményben, mely szerint az ALTEO és az AutoWallis a töltési infrastruktúra fejlesztésével, valamint az e-autók forgalmazásának további erősítésével is segíti majd a piac fejlődését. 

Az előző év azonos időszakához képest az idei év első felében közel 50 százalékkal több elektromos gépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, s a szakemberek szerint ezt a bővülést a töltési infrastruktúrának is követnie kell.

Az e-mobilitás a mindennapi életünk részéve válik, és a gépjárművek töltése egyre több szálon kötődik a fenntarthatósági és energiahatékonysági beruházásokhoz 

– mondta el Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője. Hozzátéve: otthon és a munkahelyen lehet legkényelmesebben tölteni a járműveket, azonban ez akkor tud igazán költséghatékonyan megvalósulni, ha a töltőberendezések kiépítése fenntartható megoldás keretében valósul meg.

A töltési infrastruktúra mellett az e-mobilitás megkerülhetetlen pillére az elektromos gépjárművek forgalmazása. A kategória felfutását jól mutatja, hogy tavaly 43 százalékkal több ilyen autót értékesítettek világszerte, az öreg kontinensen pedig 137 százalékkal több e-autó talált gazdára az egy évvel korábbihoz képest. Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi Üzletága 2020-ban közel 1000 darab elektromos, illetve hibrid gépjárművet adott el 14 országban, mely azt mutatja, hogy a vásárlók egyre nyitottabbak a zöld technológiákra.

Alteo AutoWallis e-mobilitás
Kapcsolódó cikkek