Pénz- és tőkepiac

Újabb indikációban alkalmazható a Richter vezető gyógyszere

Kibővítette Oroszország Egészségügyi Minisztériuma a Reagila (cariprazine) alkalmazási javallatainak listáját a bipoláris zavarral – írta a GxP hírügynökség a Richter helyi közleményére hivatkozva. 

A frissített lista – amely július elsejétől hatályos – a felnőtteknél a bipoláris zavarral járó olyan állapotokat tartalmazza, mint a mániás vagy vegyes epizódok, valamint a bipoláris depresszió. Eddig a gyógyszert Oroszországban (s egész Európában) csak a skizofrénia kezelésére használták

 – áll a jelentésben.

 

Fotó: Richter

Az indikáció kibővítésével az Egyesült Államok után Oroszország lett a második ország a világon, ahol a Richter kutatói által kifejlesztett gyógyszer elérhetővé válik a bipoláris zavarban szenvedő betegek számára. A közlemény szerint a készítményt e hónaptól a vállalat moszkvai régióban található, Jegorjevszki üzemében fogják gyártani. Becslések szerint világszerte az emberek mintegy 1,5-6,5 százaléka szenved bipoláris zavarban, a betegség általában szélsőséges hangulatingadozásokat okoz. Az oroszországi leányvállalat vezetője, Várady Attila elmondta, „a többéves vizsgálatok kimutatták, hogy a cariprazine lehetővé teszi a mániás és a depressziós epizódok kezelését is, vagyis univerzális gyógyszer lehet a bipoláris zavar kezelésében". 

cariprazine Richter
Kapcsolódó cikkek