Megerősítette a Waberer’s részvényeire vonatkozó 2170 forintos célárat a Concorde a szállítmányozási cég pénteki gyorsjelentését követően. A régi-új árfolyam-várakozás bő 14 százalékos felértékelődési lehetőséget jelent a múlt heti záróárhoz képest, a brókerház ajánlása változatlanul semleges.

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A társaság 6,1 millió euró adózott eredményt ért el a második negyedévben, ami több mint a duplája az egy évvel korábbinak, üzemi eredménye (EBIT) pedig 3,2 millióval, 7,7 millióra nőtt. A hétfői elemzést jegyző Bukta Gábor szerint kedvező, hogy az ellátási láncok sérülése ellenére minden szegmensben javult a Waberer’s eredménye, az pedig külön biztató, hogy a nemzetközi szállítmányozási üzletág 13 egymást követő veszteséges negyedév után pozitív EBIT-et termelt. A Concorde szerint a vezetőség bizonyította, hogy

az új kereskedelmi modell tavalyi bevezetése sikeres lépés volt a nyereségesség növelése érdekében.

A jövőre nézve ugyanakkor kockázatot jelent, hogy a társaság legfőbb partnereit autóipar és az elektronikai cikkeket gyártók globális alkatrész- és csiphiánnyal küzdenek, ami a következő negyedévekben kieső forgalmat okozhat, miközben az egyre feszesebb munkaerőpiacon a vezetőségnek nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő sofőrállomány megőrzésére is.

A meggyőző első féléves teljesítmény tükrében a Concorde hamarosan felülvizsgálja egész éves eredményvárakozását is.