Pénz- és tőkepiac

A pázsit után a parketten is ász lehet Federer

Az eredeti terveket messze meghaladó, 7,3 milliárd dolláros értéken kerül a Wall Streetre a Roger Federer által fémjelzett svájci On Holding AG – írja a Bloomberg.

Fotó: Glyn KIRK / AFP

A befektetők 31,1 millió részvényt jegyeztek le 24 dolláros kibocsátási áron, holott korábban csupán a 18–20 dollár közti sávba várták a papírokat. A társaság által reggel közölt adatok szerint összesen 746 millió dollárnyi friss tőkét sikerült bevonniuk.

A sportcipőket gyártó zürichi céget három futásért rajongó üzletember alapította 2010-ben, míg Federer 2019-ben szállt be egy közelebbről nem megjelölt összeggel. A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező az év eleje óta részt vesz egy Roger Pro fantázianevű teniszcipő fejlesztésében is.

A tőzsdei bevezetésre nehezen találhattak volna kedvezőbb időpontot a tulajdonosok, hiszen az edzőtermek a járvány miatt a világ legnagyobb részén zárva tartanak, így a sportolni vágyók tömegesen váltanak utcai futásra.

A Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a JPMorgan is a jegyzés garanciavállalói között van. A kereskedés még ma megkezdődik a New York-i tőzsdén. A tickerje ONON lesz.

IPO federer New York tenisz
Kapcsolódó cikkek