A PannErgy 2,85 milliárd forintos hitelkeret-megállapodást kötött a CIB Bank Zrt. és UniCredit Bank Hungary Zrt. alkotta finanszírozói konzorciummal – jelentette be a geotermikus energiát hasznosító társaság a honlapján.

Fotó: Krizsán Csaba/MTI

A hitelkeret részeként elsősorban a jelenleg folyamatban lévő és az elkövetkezendő közel kétéves időszak tervezett kiemelt fejlesztési és bővítési beruházásokat finanszírozhatják. A hitelkereten belül a társaság és a finanszírozó felek a Magyar Nemzeti Bank által indított NHP Hajrá! hitelprogramja, a Magyar Export-Import Bank Zrt. hitelprogramjai és piaci hitelek közül választhatják ki az adott beruházáshoz legjobban
illeszkedő és aktuálisan elérhető terméket.

A hitelkeret részeként lehívandó hitelek legkésőbbi lejárata 2030. A hiteleket a finanszírozók megfelelő önerő felhasználását követően bocsátják a felvevők rendelkezésére. A hitelek javarészt forintban, míg kisebb részt euróban kerülnek denominálásra.

A hitelek átlagos effektív rögzített éves kamatlába 2 és 2,5 százalék közötti tartományban várható.

A hitelkeret által biztosított finanszírozás és a kapcsolódó beruházások, valamint várható eredményeik a társaság által korábban publikált és érvényben lévő nyilvános tervszámok kialakítása során figyelembe lettek véve. Ezzel összhangban a PannErgy a következő időszakokra vonatkozó – legutóbbi éves és féléves jelentésében is bemutatott – EBITDA-terveit változatlan formában fenntartja.