Megerősítette a PannErgy részvényeire vonatkozó 1387 forintos célárat az OTP Bank elemzője. A hétfői, 848 forintos záróárhoz képest igencsak jelentős, 64 százalékos felértékelődési lehetőség miatt a bankház továbbra is vételre ajánlja a megújuló energiát hasznosító cég papírjait.

Fotó: Krizsán Csaba / MTI

A közműcég meglehetősen erős első féléves eredményt szállított a tavalyi hatósági hődíjemeléseknek, a magasabb hőértékesítésnek és a végrehajtott kapacitásnövelő beruházásoknak köszönhetően, a 664 millió forintra ugró adózott nyereségben pedig a forinterősödés és a fegyelmezett költségkontroll is szerepet játszott.

Az OTP egyelőre nem változtatott értékelési modelljén, ezzel várhatóan megvárja a következő 12 hónapra vonatkozó hatósági hődíjak szeptember végén esedékes megállapítását, illetve a társaság október közepén érkező harmadik negyedéves termelési jelentését.

Az elemzés szerint rövid távon kedvezhet a PannErgynek a piaci hangulat változása, a koronavírus újabb hullámának terjedésével ugyanis a befektetők ismét a defenzívebb részvények felé fordulhatnak. Ezt jelzik az augusztusi ETF-vásárlási adatok is, múlt hónapban ugyanis az egészségügyi, a tartós fogyasztási cikkeket gyártók, valamint a közműszektor könyvelhette el a legnagyobb tőkebeáramlást. Utóbbi kategóriába tartozik a magyar társaság is, melynek működését eddig nem érintette negatívan a pandémia.