Több százmilliós forgalommal, 73 forintos réssel, újra 1000 forint felett nyitott péntek reggel a 4iG. Majd az 1000 forintos szintet kezdte visszatesztelni a kurzus.

Az újabb emelkedés mögött is fundamentális hír áll, amennyiben a társaság csütörtök este közzétette a szeptember végére összehívott rendkívüli közgyűlés napirendjét.

Az egyre inkább holding társasággá fejlődő informatikai cég 45,46 százalékos tulajdonosa, a KZF Vagyonkezelő, kezdeményezte, hogy a cég az eddigi 30 milliárd forint helyett, akár 400 milliárd forintért bocsásson ki kötvényt a következő két évben - emelte ki a napirendek közül Török Lajos, az Equilor vezető elemzője. Hozzátéve: a cég javadalmazási struktúrája is változik a felsővezetés és kulcs alkalmazottak számára. Nagyobb hangsúlyt kap a részvényjavadalmazás, ezzel összefüggésben a cég maximum 7 milliárd forintért új részvényeket bocsátana ki, várhatóan zártkörűen a vezetőség számára. Emellett bejelentették, hogy racionalizálják a mostani cégstruktúrát és egyesítik bizonyos leányokat. A kötvénykibocsátások célja új akvizíciós célpontok megvásárlása, illetve a nemzetközi terjeszkedés finanszírozása lehet.

A kurzus hosszú hónapokig hintázott a 650 forintos szintén, majd augusztus végén meredeken felfelé indult. A sorozatosan érkező fundamentális hírek hatására. Kedden délután tört meg a szárnyalás, amikor egyetlen óra alatt 1100 forintról 800 forint közelébe zuhant a jegyzés. Ám itt megjelenek a vásárlók, s az elmúlt két napban felfelé oldalazott az árfolyam, melynek újabb pozitív lökést adott a közgyűlési előterjesztés.

Elemzői követés és árazási modell híján azonban jelentős volatilitásra számíthatunk, mert a piac nem kap kapaszkodókat az egy részvényre jutó árfolyamhatások pontos becsléséhez.