A KZF Vagyonkezelő Kft. mint a 4iG által kibocsátott részvények 54,46 százalékát tulajdonló részvényes kezdeményezte a 4IG igazgatóságánál, hogy a 2021. év 09. hónap 30. napjára összehívott rendkívüli közgyűlés napirendjét új napirenddel egészítse ki - közölte a tőzsdei társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. 

Fotó: Róka László

Az új napirendi pont két tételt tartalmaz, amelyek szerint az igazgatóságnak döntenie kell az alábbiakról is:

  • kétéves időtartamra szóló felhatalmazásáról a társaság alaptőkéjének – bármely, a jogszabályok által engedélyezett alaptőke-emelési mód(ok) útján – mindösszesen legfeljebb hétmilliárd magyar forint összegre történő felemelésére
  • kétéves időtartamra szóló felhatalmazásáról vállalati kibocsátására vonatkozóan mindösszesen négyszáz milliárd magyar forint összeg erejéig és ezzel egyidejűleg döntés a Társaság Közgyűlésének 3/2019. (IX.05.) számú közgyűlési határozatának hatályon kívül helyezéséről.

Magyarázatul a társaság hozzáfűzte, hogy figyelemmel a cég jövőbeni akvizíciós célkitűzéseire, indokolt, hogy a közgyűlés a jelenleginél korlátozottabb, kétéves időtartamra szólóan hatalmazza fel az igazgatóságot a társaság alaptőkéjének felemelésére, ideértve a feltételes alaptőke-emelés esetkörét is, azzal, hogy az Igazgatóság bármely, a jogszabályok által engedélyezett alaptőke-emelési mód(ok) útján és bármely gyakorisággal jogosult az alaptőke mindösszesen legfeljebb, a jelenleginél magasabb, hétmilliárd forint összegre történő felemelésére, és jogosult a névértéktől eltérő kibocsátási érték meghatározására. 

 

A fentiekkel összefüggő, a társaság dinamikus fejlődésének elősegítése, és ekként befektetők bevonása érdekében a közgyűlés kétéves időtartamra szólóan hatalmazza fel az igazgatóságot a társaság által mindösszesen, a jelenlegi harminc milliárd forint keretösszegnél jóval magasabb, négyszázmilliárd forint keretösszeg erejéig vállalati kötvény kibocsátására, mely kötvénykibocsátás mind nyilvánosan-, mind zárt körben forgalomba hozatalra kerülhet. A felhatalmazás kiterjedne valamennyi kapcsolódó, egyébként a közgyűlés hatáskörébe tartozó kérdésekben, döntésekben való határozathozatalra is.