BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkerülte a szombati csődöt az Evergrande

A kínai ingatlanfejlesztő egy nappal a 30 napos türelmi idő lejárta előtt átutalt 83,5 millió dollárt a szeptember 23-án lejárt kötvénykuponokra.

Késedelmes kamatfizetést hajtott végre pénteken a nemzetközi kötvénytulajdonosoknak az Evergrande kínai ingatlanfejlesztő,  hogy elhárítsa a "nemteljesítést", mely a szombaton lejáró 30 napos türelmi idő után állt volna be a szeptember 23-án elmulasztott 83,5 millió dolláros kifizetésre tudósított a Wall Street Journal. 

Az amerikai tőzsdei lap emlékeztet, hogy a több mint 300 milliárd dolláros adósságot görgető cég az elmúlt hetekben több kötvényhatáridőt is elmulasztott.

Ám ezek közül ez az egy fenyegetett technikai csőddel. 

Fotó: Peter Parks / AFP

A kuponfizetést a piac meglepetésként értékelte, s az Evergrande hongkongi részvénye 3,88 százalékot emelkedett. A bajba jutott cég értékesítette banki részesdését, hogy pénzhez jusson. Míg az ingatlankezelő cégének eladása meghiúsult.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.