Megtartotta éves rendes közgyűlését az informatikai holdingtársaság, a Delta Technologies. A közgyűlés elfogadta a társaság 2020. július 1-től 2021. június 30-ig tartó periódusra vonatkozó egyedi és konszolidált éves beszámolóit.

Ennek alapján a társaság árbevétele közel 13,3 milliárd forintot tett ki az előző üzleti évben, amely jelentős növekedést jelent az ezt megelőző üzleti évi 2,6 milliárd forinthoz képest. Igaz ebben az időszakban a Delta Systems Kft még csak részben – március 1-től – volt a kibocsátó leányvállalata.

A társaság üzleti tevékenységének meghatározó részét végző Delta Systems EBITDA értéke mintegy 708 millió forintot tett ki az előző üzleti évben. – mondta el a beszámolók kapcsán Bodzási Gergely, a Delta Technologies gazdasági ügyekért felelős igazgatósági tagja.

Támogatását fejezte ki a közgyűlés a Delta Services Kft. tervezett akvirálása kapcsán is. A tranzakció keretében a Deltagroup Holding Zrt. a társaság legnagyobb leányvállalata, a Delta Systems Kft. számára értékesítené az elsősorban IT üzemeltetési- és szervizelési, helpdesk, valamint irodatechnikai és vizuáltechnikai szolgáltatásokat biztosító Delta Services Kft-t.

Fotó: Shutterstock

Az igazgatóság tájékoztatta a részvényeseket, hogy megítélésük szerint a tranzakció számos aspektust tekintve előnyös, hiszen a Delta Services kiterjedt, blue chip gyártói partnerhálózata, tapasztalata és referenciái révén jelentősen elősegítené a társaság stratégiai célkitűzéseinek megvalósítását, különös tekintettel a piaci pozíció megerősítésére. A Delta Services átvilágítása, valamint cégértékelése elkészült a 2020.06.30-as beszámolóra vonatkozóan, a 2021. június 30-ig tartó pénzügyi év adatainak vizsgálata folyamatban van.

„Az elmúlt hónapokban számos fontos mérföldkövet tudhat maga mögött a Delta Technologies – ilyen a 2019 májusában kibocsátott részvények tőzsdei bevezetése vagy a 2019 decemberében kezdeményezett tőkeemelés megvalósítása érdekében összeállított intézkedési terv végrehajtásának megkezdése. A további tervezett lépések, például a Delta Services megvásárlása szintén ide sorolható – meggyőződésem, hogy a tranzakció jelentősen elősegíti a további növekedést, illetve a már meglévő fundamentumok erősítését.” – nyilatkozta Csontos Zoltán, a Delta Technologies  igazgatóságának elnöke.