A részvénypiac forgalma 94,6 milliárd forint volt a múlt heti 72,7 milliárd forint után, a vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, hogy a héten hullámzó teljesítményt nyújtott a BUX a nemzetközi befektetői hangulat ingadozása miatt

Pénteken jelentős eséssel zárt a hazai tőzsdeindex, miután egy új koronavírus-változat aggodalomba ejtette a befektetőket. Mindez tovább mélyítheti a világgazdaságban tapasztalt zűrzavart és elnyújthatja a kilábalási időszakot.

Az Equilor felidézte, hogy a héten ismét kamatot emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB). 

A csütörtöki egyhetes betéti tenderen 2,5 százalékról 2,9 százalékra emelte az irányadó kamatot a jegybank,

az összes beérkezett ajánlatot elfogadták.

Fotó: Kallus György/VG

A kommentár szerint a jövő heti döntés nagyban függhet a pénzpiaci és árupiaci folyamatoktól, de a csütörtöki emeléssel a kamatszint közel került az overnight hitelkamathoz (3,05 százalék), így a további, jelentős kamatemeléshez a kamatfolyosó kiszélesítésére lehet szükség.

 

A forint a csütörtöki kamatemelést követően erősödni tudott, 

de pénteken a romló hangulat miatt továbbra is erős eladói nyomás volt a régiós devizákon jelezte az Equilor.

  • A Richter-papírok ára 2,56 százalékkal emelkedett a héten, a pénteken 8625 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta a 11,4 milliárd forintot.
  • A Mol 0,57 százalékkal erősödött, 2450 forinton zárt a hét utolsó kereskedési napján, forgalma a héten 10,5 milliárd forint volt.
  • A Magyar Telekom 2,31 százalékos eséssel zárta a hetet, pénteken 422 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma több mint 568,8 millió forint volt.
  • Az OTP-részvények egy hét alatt 3,84 százalékot gyengülve 17 135 forintig csökkentek péntekre, 68,7 milliárd forintos heti forgalom mellett.
  • A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4273,42 ponton fejezte be a hetet, ami 2,41 ponttal, 0,06 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.