A TRIMAN Kft. leányvállalatról tett közzé tájékoztatást a SET Group, miután egy nem hivatalos fórumon, szerintük „vélhetően piacbefolyásoló célzattal”, „bennfentes” és „sok esetben valótlan információk kerültek nyilvánosságra”.

A hozzászólásoktól a társaság elhatárolódik és már kezdeményezte az ügyben az illetékes piacfelügyeleti hatóságokkal az egyeztetést.

Amint a BÉT honlapján megjelent közleményben olvasható,  a TRIMAN Kft. 90 százalékos üzletrészét a SET Group 2019 decemberében apportálta, s a cég fő értéke a termelőképességében rejlik, ezért az apportértékelés során számításba vették a munkaerőt, a szerződésállományt, a növekedési potenciált, a piaci pozíciót és az iparági lehetőségeket.

Fotó: Shutterstock

Az értékelést az Equilor Corporate Advisory Zrt. végezte.

Különös figyelemmel a vasútipari üzletágra jellemző és várható bővülésre, ezen belül is kiemelt jelentőséget kapott a Budapest-Belgrád vasútvonalat érintő beruházás.

A közzététel szerint „külsős erők” olyan helyzetet kívántak előidézni, hogy a társaságot belekényszerítsék egy olyan értékesítésbe, mely által

a SET Groupnak a TRIMAN üzletrészét névértéken, azaz 2,7 milliárd forintért kellett volna átadnia.

A SET vezetősége arról is tájékoztatta tájékoztatja a befektetőket, hogy a TRIMAN körüli belső konfliktusok a pénteki nappal véglegesen lezárultak. Továbbá az egyeztetések folyamatosan zajlanak a kínai vasútépítő vállalat hivatalos képviselőivel.