Ritka madár a BÉT Xtend piacán a napi 50 milliós forgalom. És az sem gyakori, hogy ebből az osztályból a BÉT nyertesek között jegyeznek papírt. Nos, az ingatlanfejlesztő GOPD részvénye ebben a hónapban már másodszor forgott ilyen intenzíven.

Fotó: Kallus György / VG

Pénteken 56 milliós forgalommal, több mint 27 százalékot emelkedett a GOPD. Az október végén még 2 ezer forint alatt jegyzett kispapír kurzusa pénteken napközben 15 ezer forint felett is járt.

November első napjaiban már láthattunk egy felvillanást, amikor 43 milliós forgalommal, közel 60 százalékot ralizott napon belül a papír, arra a hírre, hogy Scope Ratings független hitelminősítő B/Stabil minősítést állapított meg a GOPD kötvényeire.

Fundamentális hírekben az elmúlt napokban sem volt hiány. A cég november 5-én ingatlan-adásvételi szerződést kötött Budapest Főváros Önkormányzatával, egy II. kerületi műemléki védelem alatt álló ingatlan megvásárlására. Ugyanezen a napon a konszolidációba bevont Santa Cruz Invest Kft. megvásárolta a MEQHLYN Kft. törzstőkéjének 50 százalékát, vagyis összesen 16,5 millió forint törzsbetétet megtestesítő üzletrészt. Továbbá, a konszolidációba bevont Oregon 21 Ingatlan Kft. felosztotta, majd értékesítette a Copa Carpa Kft. törzstőkéjének 50 százalékát, vagyis összesen 26,5 millió forint törzsbetétet megtestesítő üzletrészt.