Megszerezte a montenegroi Telenor d.o.o. Podgorica 100 százalékos részvénycsomagját a 4iG Montenegro, a magyar tőzsdei cég helyi leányvállalata a délszláv ország versenyhivatala előtti eredményes eljárást, valamint a tranzakció pénzügyi zárását követően.

A tranzakcióval a magyar tőzsdei cég jelentős lépést tett a nyugat-balkáni távközlési piacon indított növekedési stratégiájának megvalósításában. A Telenor d.o.o. Podgorica az ország legjelentősebb mobilszolgáltatója, 2020-ban termelt 44 millió eurós árbevételével és 413 ezer előfizetőjével abszolút piacvezető az ország mobilszolgáltatási szegmensében.

 

A vállalat 436 saját tulajdonú, a hegyvidéki és üdülőövezeteket is lefedő bázisállomásának köszönhetően kiemelkedő saját infrastruktúrával rendelkezik és a Crna Gora-i lakosság 98 százalékát éri el 4G alapú mobilszolgáltatásaival.

A 4iG december elején zárta le Albánia piacvezető telekom-cégének, az ALBtelecom többségi tulajdonának akvizícióját. Magyarországon pedig a DIGI megvételével tett egy lépést afelé, hogy stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra-szolgáltató vállalattá váljon. 

Megtérülhet a Digiért fizetett magas vételár

Vége a találgatásoknak, 625 millió euróért megveszi a 4iG a Digit és magyarországi leányait. A végső cél a Telenor Magyarország átvétele lehet.