Az Apple 3,1 százalékot emelkedett kedden, miközben az S&P 500 szinte minden részvénye esett, s a Nasdaq és a Dow indexek is mínuszba süllyedtek az omikron mutáns keltette aggodalom miatt. Az olyan nagy kapitalizációjú papírok piacát is az eladók uralták, mint a Alphabet, az Amazon, a Meta vagy a Microsoft.

A globális csiphiány és az ellátási láncok szakadozottsága ellenére, már a jövő év elején tervezi új iPhone SE modelljének bemutatását az Apple – mondta a VG-nek Józsa Bence, az Equilor elemzője. Hozzátéve: ami igencsak indokolhatja a piac lelkesedését. A harmadik generációs iPhone SE ugyanis valószínűleg a cég egyik zászlóshajója lesz a középkategóriás 5G okostelefonok szegmensében. Az Apple az előzetes várakozások alapján 25-30 millió készüléket dobhat piacra.

Míg Laura Martin, a Needham elemzője a CNBC-nek azt hangsúlyozta, hogy a befektetők a vállalat elképesztő cash flow termelő képessége miatt fordultak az általános esésben az Apple felé, mert a társaság jól viseli a gazdaság lassulását és kihasználja a csökkenő árakat. Ráadásul, vannak arra utaló jelek, hogy a folyó negyedéve is erős lehet a cégnek, mert az iPhone Pro modellek jól teljesítenek.

Szintén a cash flow jelentőségét emelte ki Toni Sacconaghi, a Bernstein elemzője. Mondván, nemcsak új termékekbe fektet a társaság, de osztalékot fizet és részvény visszavásárlásokat folytat. Elemzésük szerint, 2026 végéig, évi 3-4 százalék részvényt vásárolhat vissza az Apple.

Az Apple kurzusa idén 25 százalékkal került feljebb.